Information från helbreds.info

Bra information jag hittade på: http://helbreds.info/12/2010/01/nUr-du-ska-ta-5-HTP.html


Den kemiska 5-HTP, eller 5-Hydroxytryptophan, är en viktig del av serotonin produktionen. Serotonin är kroppens primära humör-reglering kemikalie. När kroppen är låg på serotonin, signaler hjärnan inte får rätt den behöver för att fungera ordentligt, vilket kan leda till depression och humörsvängningar

Så fungerar det

Om du är serotonin-brist kan du överväga att ta en 5-HTP tillägg. Tryptofan är aminosyran som förekommer i livsmedel som kroppen använder för att göra 5-HTP, som den sedan använder för att göra serotonin. 5-HTP inte förekommer i livsmedel, men det är en kemisk skede mellan konsumtion av tryptofan och produktion av serotonin. Genom att ta 5-HTP kan du hoppa över tryptofan scenen och ge din kropp med nödvändiga kemikalier för att göra serotonin.

Villkor

Humörstörningar är ofta orsakas av en brist i en av aminosyror. Känslor av depression är mest hänger samman med otillräcklig serotonin i kroppen. Om du upplever mild till måttlig depression, lägga till en 5-HTP tillägg kan bidra till att reglera humör och ge din hjärna med viktiga signalsubstanser.

Inte bara serotonin reglerar humör, reglerar det också sömn och aptit. Svårt att sova eller överdriven aptit kan tyda låga nivåer av serotonin. Med en 5-HTP tillägg kan bidra till att få sova genom att stimulera produktionen av melatonin. Enligt University of Maryland Medical Center, studier visar att 5-HTP kan hjälpa till att reglera aptiten. Så, om du kämpar med viktminskning, kan du överväga att lägga till en 5-HTP komplement till din kost.

Överväganden

Ingen mat innehåller 5-HTP. Men tryptofan, aminosyran som 5-HTP görs, finns i fjäderfä, mjölk, solrosfrön, grönkål, tång och potatis. Ofta helt enkelt öka ditt intag av tryptofan-rika livsmedel är tillräckligt för att höja dina nivåer av serotonin. Om du fortfarande bristfällig du kan lägga till ett tillägg. Kosttillskott som innehåller 5-HTP är gjorda av ett afrikanskt träd som kallas Griffonia simplicifolia. För att göra 5-HTP är fröna av trädet skördas och förädlas till tabletter.

Varningar

Med aminosyratillskott är inte utan risk. Höga doser av 5-HTP kan orsaka illamående, magbesvär och hjärtklappning. Taken i kvantitet, kan 5-HTP orsaka farliga toxicitet nivåer i hjärnan och levern. Om du har en sjukdom eller tar något läkemedel, tala med din läkare för att undvika farliga interaktioner och biverkningar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0